کد خبر 977393
تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۶
«سکنجبین» بهترین نوشیدنی تابستان/ در فصل گرما غذای با طبع «گرم» نخورید

کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: برای برطرف کردن کم آبی بدن مخلوط آب خنک با کمی نمک، آب میوه‌های خنک و آبدار مثل هندوانه، طالبی و خیار و دوغ‌های کم نمک خنک مصرف شود.

به گزارش مشرق، سپیده دولتی کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در خصوص گرمازدگی مشکل شایع روزهای گرم تابستان گفت: گرمازدگی  یک بیماری مرتبط با گرما است که می‌تواند در شرایطی که فرد در معرض درجه حرارت بالا قرار گیرد رخ دهد. در واقع در این شرایط توانایی بدن برای مقابله با گرما و تنظیم حرارت بدن دچار اختلال و دمای درون بدن افزایش می‌یابد و فرد دچار گرمازدگی می‌شود.

بیشتر بخوانید:

عوارض مصرف زیاد سرکه سیب + خواص سرکه

وی ادامه داد: شدت گرمازدگی می‌تواند از خفیف تا شدید باشد اما باید توجه داشت که گرمازدگی را باید جدی گرفت چرا که عدم مداخله در زمان مناسب می‌تواند به مغز و ارگان‌های حیاتی آسیب بزند و حتی باعث مرگ شود. فردی که دچار این عارضه می‌شود علائمی شایعی همچون گیجی، حالت تهوع، بی حالی، رنگ پریدگی، سردرد، تشنگی، تعریق وگرفتگی عضلانی و تپش قلب شدید دارد.

دولتی با بیان اینکه گرمازدگی اغلب با کم شدن آب  بدن همراه است اظهار داشت: وقتی فردی دچار گرما زدگی می‌شود در ابتدا باید در یک مکان با تهویه خنک قرار گیرد و حجم لباس‌هایش را کم کند و دوش آب ولرم یا خنک بگیرد.

وی افزود: باید توجه داشت به دلیل اینکه در زمان تعریق مقداری از الکترولیت‌های مهم و ضروری بدن از جمله پتاسیم و سدیم دفع و تعادل این الکترولیت ها دچار مشکل می‌شود، برای برگشت این تعادل و برطرف کردن کم آبی بدن مخلوط آب خنک با کمی نمک، آب میوه‌های خنک و آبدار مثل هندوانه، طالبی و خیار و دوغ‌های کم نمک خنک مصرف شود.

دولتی تصریح کرد: شربت‌های خانگی سنتی مثل مخلوط خاکشیر و تخم شربتی با کمی آبلیمو و شکر نیز می‌تواند در بهبود فرد موثر باشد البته به تدریج و آهستگی مایعات را میل کنید تا دچار مشکلات گوارشی نشوید. همچنین یک سری نوشیدنی های ورزشی در سوپر مارکت‌ها  نیز در دسترس هستند که به دلیل دارا بودن الکترولیت‌ها همراه با مصرف مایعات خنک می‌توانند مفید باشند.

وی تاکید کرد: در شرایط گرمازدگی باید از نوشیدنی‌های حاوی کافئین مثل قهوه یا نسکافه، چای خنک یا نوشیدنی‌های ورزشی کافئین دار خودداری کنید چرا که مواد حاوی کافئین دار ( ادرار آور) بوده و باعث دفع بیشتر آب بدن می شوند.

وی افزود: باید در نظر داشت افرادی که در محیط‌هایی با دمای بالا  کار می‌کنند یا در محل کار خود در معرض حرارت بالا قرار دارند، بیشتر مستعد گرمازدگی هستند. همچنین برخی از گروه‌های سنی مثل نوزادان، کودکان و سالمندان و افرادی که دچار بیماری‌های قلبی و ریوی، فشار خون بالا، دیابت، چاقی و بیماری‌های اعصاب و روان هستند بیشتر به گرما زدگی مستعد هستند و توصیه می‌شود که این افراد در ساعات اوج گرمای هوا که معمولا ساعت ۱۰ صبح تا ۵ بعد از ظهر است از خانه خارج نشوند و اگر در صورت ضرورت مجبور به ترک خانه هستند حتما یک بطری آب یا شربت‌های خانگی کم شیرین خنک همراه خود داشته باشند و از لباس‌های نخی با رنگ روشن  استفاده کنند و به هیچ عنوان در ساعات یاد شده در محیط بیرون اقدام به ورزش نکنند.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس